Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ciasto

Ciasto z rabarbarem Iwony

Ciasta na szybko i te bardziej pracochłonne. Ale wszystkie wyśmienite i smaczne. Dziś przepis na ciasto z rabarbarem Iwony. Aby go upiec potrzebujesz: rabarbaru, mąki, jajek, kefiru oraz mleka kokosowego. 
 

Składniki:

  • 450 g rabarbaru
  • 150 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 80 g masła
  • 150 g cukru
  • 60 ml kefiru
  • 60 ml mleka kokosowego
  • skórka otarta z 1 cytryny

Ciasto z jagodami Ewy

Znakomite przepisy na ciasta. Musisz je wypróbować. Ciasto z jagodami Ewy. Do jego wykonania potrzebujesz: jagód, jajek, mąki, oleju oraz maślanki. 
 

Składniki:

  • 1/2 kg jagód
  • 2 jajka
  • 1 szkl maślanki
  • 1 szkl  cukru
  • 1/2 szkl oleju
  • 2,5 szkl mąki
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Ciasto z jagodami Karoliny

Szybkie i oryginalne pomysły na ciasta. Dziś przepis na ciasto z jagodami przepisu Karoliny. Aby go przygotować potrzebujesz: jajek, mąki ,margaryny  i oczywiście jagód. 
 

Składniki:

  • 40 dag jagód
  • 7 jajek
  • 50 dag mąki
  • 1 szkl cukru
  • 1 op cukru waniliowego
  • 250 g margaryny
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki gęstej kwaśniej śmietany

Ciasto piaskowe Igi

Ciasto  dla niespodziewanych gości? Czemu nie ? Przygotuj je razem z nami. Proste w wykonaniu ciasto piaskowe. Przepis zawiera: jajka, cukier, masło, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 
 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 szkl mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru 
  • 100 g masła
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • skórka starta z 1 cytryny 

Czekoladowe ciasto posypane migdałami

Tradycyjne polskie ciasta. Będziesz zaskoczony jakie pyszne. Czekoladowe ciasto posypane migdałami. Aby je przygotować potrzebujesz: tabliczki gorzkiej czekolady, jajek, płatków migdałowych i kakao. 
 

Składniki:

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady 
  • 4 łyżeczki kakao
  • 1 kostka margaryny
  • 6 jaj
  • 2 szkl cukru pudru 
  • 1 i 1/5 szklanki mąki
  • 2 szczypty soli
  • 20 dag płatków migdałowych