Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ciastka

Rurki z kremem

  Składniki:Rurki:3 szklanki mąki kostka margaryny szklanka śmietany 2 żółtka Sposób przyrządzenia:Zagnieść ciasto, włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować, pociąć na paski a następnie nawinąć na posmarowane tłuszczem formy. Piec do złotego koloru. Masa: 1 szklanka cukru szklanka mleka 3 jajka płaska łyżka mąki 30 dag masła dowolny aromat do ciasta Sposób przyrządzenia:Jajko…

Bezy

Składniki: 5 białek 250 dag cukru pudru Sposób przygotowania: Białka ubić, potem dosypać cukru pudru i ubić na sztywno. Na nasmarowaną brytfannę wkładać beziki łyżeczką lub wyciskać narzędziem do dekorowania tortu. Suszyć 2-3 godziny w ciepłym piekarniku.

Alberty przekładane masą

Składniki: 2 paczki herbatników 1/2 kostki margaryny 1 łyżka kakao 5 łyżek cukru pudru Sposób przyrządzenia: Margarynę rozetrzeć bardzo dokładnie. Dodać cukier puder, kakao i starannie wymieszać. Połowę herbatników posmarować masą ,przykryć pozostałymi a na wierzch wycisnąć masę do dekoracji przez karbowaną tulejkę.

Ciasteczka ze skwarek

Składniki: 3 szklanka mąki 1,5 szklanki skwarek 1 szklanka cukru pudru 2 jajka 3/4 szklanki śmietany 18% 1 cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka pomarańczowa Sposób przyrządzenia: Do przesianej mąki dodać zmielone skwarki i skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszać. jaja ubić z cukrem pudrem, dodać śmietanę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki…

Lekkie ciasteczka jogurtowe

Składniki: 225 g mąki 60 g cukru 60 g masła lub margaryny 6 łyżek jogurtu naturalnego (o małej zawartości tłuszczu) 1 jajko łyżka proszku do pieczenia Sposób przyrządzenia: Mąkę i proszek do pieczenia wsypujemy do miski mieszamy z pokrojonym masłem. Dodajemy cukier. Jajko mieszamy w szklance z jogurtem i wlewamy do mąki z masłem i…