Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lekkie ciasteczka jogurtowe

Składniki:
225 g mąki
60 g cukru
60 g masła lub margaryny
6 łyżek jogurtu naturalnego (o małej zawartości tłuszczu)
1 jajko łyżka proszku do pieczenia

Sposób przyrządzenia:
Mąkę i proszek do pieczenia wsypujemy do miski mieszamy z pokrojonym masłem. Dodajemy cukier. Jajko mieszamy w szklance z jogurtem i wlewamy do mąki z masłem i cukrem. Wyrabiamy ręką, aż wszystko dobrze się połączy. Następnie formujemy za pomocą dłoni kulki o średnicy ok. 3 cm i rozpłaszczamy na natłuszczonej blasze. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 stopni. Wyjmujemy gdy będą złociste. Bardzo dobrze smakują bez dodatków, jednak ja polecam z powidłami śliwkowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *