Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ciastka

Biszkopty z rodzynką

Składniki: 60 okrągłych biszkoptów 30 sztuk rodzynek kostka masła 25 dag chałwy waniliowej 1 ½ tabliczki białej czekolady łyżka śmietanki Sposób wykonania: Chałwę razem z masłem dokładnie zmiksować aby powstał jednolity krem, którym posmarować połowę biszkoptów i przykryć resztą połówek. Następnie czekoladę rozpuścić w śmietance podgrzewając na małym ogniu. Powstał polewą polać ciastka i na…

Biszkopciki morelowe

Składniki: 30 okrągłych biszkoptów 2 szkl. morelowego dżemu 2 łyżeczki morelowej galaretki w proszku 2 łyżki białego deserowego wina sok z cytryny płynny miód cukier puder Sposób wykonania: Dzę, wino, miód oraz sok z cytryny podgrzać na małym ogniu ale nie doprowadzając do wrzenia. Gorący dżem zdjąć z ognia i dodać galaretkę, dokładnie wymieszać aby…

Biszkopty kokosowe

Składniki: 40 okrągłych biszkopty wiórki kokosowe 2 szkl. powideł 3 łyżki aromatycznego soku owocowego ½ szkl. rodzynek 2 łyżeczki galaretki w proszku Sposób wykonania: Powidła podgrzać na małym ogniu z dodatkiem soku owocowego, wówczas dodać rodzynki i całość odkładnie wymieszać. Następnie zestawić z ognia i dodać galaretkę. Całość mieszać aż galaretką się rozpuści. Powstałe nadzienie…

Pomarańczowe pralinki

Składniki: 25 dag czekolady 2 jajka 25 dag cukru 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki masła Sposób wykonania: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej po czym rozsmarować warstwę na papierze pergaminowym i odstawić do zastygnięcia. Następnie wykroić kieliszkiem Male kółka. Jajka, cukier, mąkę i masło dokładnie wymieszać i postawić na małym ogniu. Ubijać do uzyskania gładkiego…

Ciasteczka z brzoskwinią

Składniki: 4 małe płaty ciasta francuskiego 1 budyń waniliowy 0, 5 l mleka 4 połówki brzoskwiń melisa cukier puder Sposób wykonania: Ciastem wylepić małe foremki do ciastek wysmarowane tłuszczem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni na około 10 minut. W między czasie brzoskwini pokroić na małe kawałki a budyń przygotować według opisu na opakowaniu.…