Składniki:
- 4 białka
- 3 łyżki kakao
- 200 g cukru pudru
- łyżka cukru waniliowego
- oliwa
Składniki: 10 gotowych dużych ptysiów kostka masła 3 łyżki cukru pudru 2 żółtka 200 g truskawek cukier puder różowy barwnik spożywczy Sposób wykonania: Masło zmiksować z dodatkiem cukru po czym dodawać stopniowo po jednym żółtku. Następnie truskawki zmiksować i dodawać je do kremu cały czas miksując. Powstałym kremem nadziać ptysie. Na koniec posypać cukrem zabarwionym…
Składniki: 10 gotowych pustych eklerów 1 szkl. jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru łyżka żelatyny 400 g owoców jagodowych cukier puder Sposób wykonania: Owoce zmiksować z jogurtem oraz cukrem. Następnie żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzącej wody, odstawić do ostygnięcia po czym wymieszać z kremem. Eklerki przekroić na pół i napełnić je kremem. Przed podaniem oprószyć…
Składniki: 6 gotowych dużych ptysiów koncentrat kremu do tortów o smaku waniliowym 2 kiwi kilka wisienek z konfitur Sposób wykonania: Przygotować krem według przepisu na opakowaniu. Następnie ptysie przekroić na połówki i wypełnić je kremem. Udekorować plasterkami kiwi oraz wisienkami.
Składniki: 150 g gotowych bezików opakowanie kremu karpatka 2 szkl. mleka ½ kostki masła 3 łyżki rozpuszczalnej kawy łyżka rumu Sposób wykonania: Krem karpatka przyrządzić według opisu na opakowaniu, wówczas dodać do niego masło oraz kawę. Całość dokładnie zmiksować po czym dodać rum i dokładnie wymieszać. Powstałym kremem smarować bezy i złożyć po dwie.