Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ciasteczka

Kokosanki Iwony

Składniki: 25 dkg cukru pudru 25 dkg wiórek kokosowych ½ paczki cukru waniliowego 5 białek aromat migdałowy szczypta cynamonu Sposób przyrządzenia: 5 białek ubić na pianę z cukrem pudrem i wanilią, dodać wiórki kokosowe, wymieszać dodać cynamonu i aromatu migdałowego. Na  blachę posmarowaną tłuszczem kłaść łyżką małe porcje. Piec w średnio nagrzanym piekarniku.

Ciasteczka z renklodami

Składniki: 40 dag renklod 10 dag migdałów 10 dag masła 10 dag cukru 2 jajka 2 dag masła Sposób wykonania: Renklody przekroić na pół i usunąć pestki. Następnie migdały zmiksować po czym dodać do nich stopione masło oraz cukier. Całość ubijać trzepaczką dodając po jednym jajku. Renklody ułożyć w foremkach wysmarowanych masłem przecięciem do góry…

Ciastka ze skwarek

Składniki: 30 dag mąki pszennej 2 jajka 10 dag skwarek 10 dag cukru szczypta cynamonu cukier puder Sposób wykonania: Skwarki zmielić po czym dodać je do mąki razem z cukrem, jajkami i cynamonem. Całość dokładnie zagnieść po czym wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyciąć z niego ciasteczka. Wstawić…

Ciasteczka migdałowe Krysi

Składniki: 7 łyżek cukru 3 białka ½ szkl. migdałów 1/3 szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka cointreau ¼ łyżeczki ekstraktu waniliowego Sposób wykonania: Białka ubić razem z cukrem po czym dodać pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszać. Łyżką nabierać ciasto i układać je na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Między ciastkami zrobić odstępy a by w czasie…

Talary owsiane

Składniki: 500 g płatków owsianych 200 g margaryny 180 g cukru zwykłego lub brązowego 10 g cukru waniliowego 2-3 jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki mąki tortowej   Sposób wykonania: Roztopić margarynę dodać do niej płatki owsiane. Ubić całe jajka z cukrem, dodać cukier waniliowy. Następnie wymieszać mąkę z proszkiem i płatkami dodać…