Składniki: 3 dag utartego chrzanu sok cytrynowy 10 dag jabłek 1/4 szklanki słodkiej śmietanki (9% tłuszczu) 1 białko ugotowane na twardo sól Sposób wykonania: Chrzan i obrane jabłka zetrzeć na tarce, białka drobno posiekać. Doda ć śmietankę i doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz solą.
Tag: chrzan
Listy
Sos chrzanowy z porzeczkami
by Łucja Maciaszek • • 0 Comments
Składniki: 3 dag chrzanu 5 dag czerwonych porzeczek 1/2 szklanki jogurtu sól Sposób wykonania: Chrzan utrzeć a porzeczki rozetrzeć. Dodać jogurt i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą.
Listy
Sos z korzenia chrzanu
by Teresa Borecka • • 0 Comments
Listy
Surówka z kalarepy z chrzanem
by Julia Bączek • • 0 Comments
Składniki: 3-4 kalarepy 1 łyżka tartego chrzanu 2-3 łyżki śmietany sól cukier Sposób wykonania: Kalarepę zetrzeć na tarce. Dodać do niej chrzan oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Gęsty sos do sałatek
by Agata Kawalec • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki tartego chrzanu 1/2 łyżeczki musztardy 2 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny l 1 ½ szklanki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Chrzan wymieszać z musztardą, olejem, sokiem z cytryny i śmietaną. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.