Składniki: 5 kromek pełnoziarnistego chleba tostowego 1 obrany, duży ząbek czosnku 1 łyżka dobrej oliwy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Chleb opiekać na dobrze nagrzanym grillu często go odwracając. Opiekamy do momentu aż pieczywo zacznie się rumienić. Każdą porcję opieczonego chleba nacieramy ząbkiem czosnku i smarujemy oliwą i ewentualnie przyprawiamy solą i pieprzem.
Tag: chleb
Listy
Pasta z białego sera z dżemem wiśniowym Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg białego sera 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki dżemu wiśniowego szczypta soli cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Mleko zagotować i wystudzić, twaróg rozetrzeć z mlekiem na gładką masę, dodać dżem wiśniowy i szczyptę soli, ewentualnie dodać cukier do smaku, wymieszać. Pastą można smarować naleśniki.
Listy
Pasta z białego sera z ziołami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg białego sera ½ szklanki śmietany ½ łyżeczki ziół / kminek, mięta, majeranek / sól, pieprz do smaku 1 pomidor 5 rzodkiewek Sposób przyrządzenia: Ser rozetrzeć ze śmietaną na gładką masę, dodać zioła, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z białym pieczywem, plasterkami rzodkiewek i plastrami pomidorów.
Listy
Pasta z sera rokpol Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Pasta z makreli z jabłkiem Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 obrana z ości makrela 10 dkg masła 1 duże starte jabłko 1 cebula sól do smaku Sposób przyrządzenia: Obraną z ości rybę drobniutko posiekać, utrzeć z masłem. Do dokładnie utartej masy dodać starte jabłko i posiekaną drobniutko cebulę, przyprawić do smaku solą i dokładnie wymieszać. Podawać z białym pieczywem.