Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: chili

Sos chilijski

 

Składniki:

– 1 kg. pomidorów po obraniu i bez pestek,
– 2 dkg soli,
– 8 dkg cukru,
– 7 dkg zmielonej cebuli,
– 5 dkg octu 10%
– 0,2 dkg przypraw łącznie: czosnku, goździków, cynamonu, ziela ang. pieprzu i gorczycy.

Dorsz w pikantnym czerwonym sosie

Skład: 60 dag filetów z dorsza (bez skóry) 2 średnie cebule 5 dojrzałych pomidorów 1łyżka octu 5 łyżek oliwy z oliwek 2 czerwone papryczki chili sól i pieprz.     Sposób wykonania: Pomidory sparzyć i obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać i równiez pokroić w kostkę. Papryczki chili umyć, pozbawić gniazd nasiennych…