Składniki:
- łyżka cukru
- 2 szkl. mleka
- op. cukru waniliowego
- 2 łyżki cukru
- ½ op. budyniu waniliowego
- 2 jajka
- łyżka cukru pudru
Składniki: 5 jajek ¾ szkl cukru pudru 2 op. kisielu cytrynowego 2 op budyniu cytrynowego łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz tarta bułka konfitura z moreli bita śmietana Sposób wykonania: Białka ubić razem z cukrem pudrem po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo żółtka a potem budynie, kisiel i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać do…
Składniki: 4 jajka ½ szkl. cukru pudru 4 op. budyniu bananowego łyżeczka proszku do pieczenia łuszcz do formy tarta bułka do formy morele w zalewie cukrowej likier morelowy Sposób wykonania: Białka z dodatkiem cukru pudru ubić na sztywną pianę po czym dodawać po 1 żółtku cały czas mieszając. Następnie dodać budyń oraz proszek, delikatnie wymieszać…
Składniki: 4 jajka ½ szkl. cukru pudru 4 op. budyniu bananowego łyżeczka proszku do pieczenia łuszcz do formy tarta bułka do formy maliny likier malinowy Sposób wykonania: Białka z dodatkiem cukru pudru ubić na sztywną pianę po czym dodawać po 1 żółtku cały czas mieszając. Następnie dodać budyń oraz proszek, delikatnie wymieszać i przełożyć do…