Składniki:
- 1 op. budyniu o smaku pomarańczowym
- 2 szkl. mleka
- 2 łyżki cukru
- łyżeczka masła
- łyżeczka żelatyny
- 1 szkl. śmietanki
- 100 g likieru pomarańczowego
- pomarańczowy cukier
Składniki: 1 szkl. mleka łyżka cukru łyżeczka masła łyżeczka budyniowego proszku 2 łyżki zimnego mleka Sposób wykonania: 2 szkl. wody z dodatkiem cukru i skórki cytrynowej doprowadzić do wrzenia trzymać na ogniu aż powstanie syrop. W miedzy czasie mleko zagotować z dodatkiem cukru, wówczas dodać do niego syrop oraz masło. Całość dokładnie wymieszać i dodać…
Składniki: 4 jabłka 2 łyżki cukru kawałek posiekanej skórki cytrynowej 4 śliwki węgierki łyżka posiekanych daktyli Sos: 1 szkl. mleka łyżka cukru łyżeczka masła łyżeczka budyniowego proszku 2 łyżki zimnego mleka Sposób wykonania: 2 szkl. wody z dodatkiem cukru i skórki cytrynowej doprowadzić do wrzenia po czym włożyć obrane połówki jabłek , pozbawione gniazd nasiennych.…
Składniki: 4 gruszki 2 łyżki cukru kawałek posiekanej skórki cytrynowej 4 śliwki węgierki łyżka posiekanych daktyli Sos: 1 szkl. mleka łyżka cukru łyżeczka masła łyżeczka budyniowego proszku 2 łyżki zimnego mleka Sposób wykonania: 2 szkl. wody z dodatkiem cukru i skórki cytrynowej doprowadzić do wrzenia po czym włożyć obrane połówki gruszek, pozbawione gniazd nasiennych. Trzymać…