
Ciasto:
- ½ kostki masła
- 1 ¾ szkl; mąki pszennej
- 6 jajek
- łyżeczka proszku do pieczenia
- tłuszcz
- cukier puder
krem:
- 2 szkl. śmietanki kremowej
- 2 łyżeczki cukru pudru
- łyżeczka startej skórki pomarańczowej
- łyżka soku z pomarańczy
- żurawiny do dekoracji

Składniki: syrop z odsączonych brzoskwiń 1 szkl. białego deserowego wina 2 łyżki płynnego miodu szczypta imbiru sok z cytryny cukier puder Sposób wykonania: Następnie do zalewy z brzoskwiń dodać wino oraz miód. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku imbirem, sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Odstawić na 15 minut przed podaniem.
Składniki: 1 pomarańcza 4 kiwi 12 śliwek węgierek puszka brzoskwiń kiść ciemnych winogron łyżka cukru puder syrop z odsączonych brzoskwiń 1 szkl. białego deserowego wina 2 łyżki płynnego miodu szczypta imbiru sok z cytryny cukier puder Sposób wykonania: Pomarańcze oraz kiwi pokroić w plasterki i ułożyć je w salaterce. Posypać je wydrylowanymi węgierkami i rozkładamy…
Składniki: 3 szkl. gęstej kaszy manny kawałek masła mleko 2 łyżeczki cukru szczypta soli 0,5 l brzoskwiń 2 łyżki brzoskwiniowej konfitury sok z cytryny syrop z odsączonych moreli Sposób wykonania: Kaszę zalać mlewie, dodać kawałek masła, cukier oraz sól i ugotować do miękkości. Następnie kasze zmiksować aby powstał puch po czym nie przerywając miksowania dodawać…