Składniki:
- 50 dag moreli
- 50 dag winogron
- 1 ½ szkl mleka
- 4 łyżki cukru
- op. cukru waniliowego
- 1 szkl śmietanki kremowej
- listki mięty
Składniki: 8 brzoskwinie sok z cytryny 2 łyżki cukru op. galaretki malinowej 1/2 szkl. soku malinowego 4 łyżeczki likieru malinowego łyżka płynnego miodu Sposób wykonania: ½ szkl. wody razem z sokiem z cytryny i cukrem zagotować , wówczas dodać obrane morele przekrojone na połówki. Zagotować i zestawić z ognia pod przykryciem na co najmniej 30…
Składniki: 8 brzoskwinie sok z cytryny 2 łyżki cukru op. galaretki truskawkowej 1/2 szkl. soku truskawkowego 4 łyżeczki likieru truskawkowego łyżka płynnego miodu Sposób wykonania: ½ szkl. wody razem z sokiem z cytryny i cukrem zagotować , wówczas dodać obrane morele przekrojone na połówki. Zagotować i zestawić z ognia pod przykryciem na co najmniej 30…
Składniki: 2 brzoskwinie 20 dag malin 1 l soku jabłkowego 1 l wody mineralnej Sposób wykonania: Obrane brzoskwinie pozbawione pestek pokroić i razem z malinami przełożyć do szklanek. Następnie sok wymieszać z wodą mineralną i przelać do szklenek z owocami.
Składniki: 8 brzoskwiń 1 szkl. konfitury z róży 5 surowych białek ¾ szkl cukru pudru 2 łyżki płatków migdałowych masło do formy Sposób wykonania: Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, po czym przekroić na pół i usunąć pestki. W miejsce po pestkach włożyć po łyżeczce konfitury. Przełożyć brzoskwinie do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Następnie…