Składniki:
- ¾ kg wołowiny
- 20 dag suszonych grzybów
- cebula
- 1 szkl kwaśnej śmietany
- sól
- pieprz
- 2 łyżki maki
- łyżka smalcu
Składniki: 60 dag wołowiny 2 cebule strąk czerwonej papryki mąka tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które zbić lekko tłuczkiem po czym obtoczyć je w mące. Następnie obsmażyć mięso na rozgrzanym, tłuszczu, wówczas przełożyć go do rondla, podlać odrobiną wodą i trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa. W między czasie pokroić…
Składniki: 40 dag wołowiny 2 cebule strąk czerwonej papryki mąka tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na plastry, które zbić lekko tłuczkiem po czym obtoczyć je w mące. Następnie obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu, wówczas podlać odrobiną wody i dusić do momentu, aż będą miękkie. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną w paski paprykę oraz…