Składniki:
- Gotowe blaty biszkoptowe do tortów (np. wiedeński)
- 2 bite śmietany w proszku
- 400ml chłodnego mleka
- paczka orzechów laskowych
- 5 kawałków czekolady mlecznej
- szklanka spirytusu (95%)
Składniki: • 0.5 l kompotu morelowego • 0.5 l kompotu gruszkowego • 3 łyżeczki żelatyny • 1 szklanka śmietany • 0.5 szklanki cukru Sposób przyrządzenia: Odcedzić owoce, pokroić dość grubo, ułożyć w salaterkach. Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, pozostawić aż napęcznieje, następnie dolać trochę wrzącej wody, rozpuścić żelatynę. Wlać do garnka sok z…
Skład:3 jajka szklanka cukru szklanka jogurtu szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka otartej skórki cytryny i pomarańczowej bita śmietana. Sposób wykonania:Ugotować gęsty syrop (cukier z woda), ostudzić, dodać sok z cytryny (którąnaprzód otrzeć), oziębić w lodowce. Jajka ubić z cukrem, dodać jogurt dalejubijając, przesiana mąkę, proszek i skórkę. Ubijając na gładkie lśniąceciasto. Wylać…