Składniki: 4 łyżki płatków migdałowych 1 szkl. śmietanki kremowej łyżeczka cukru pudru zagęstnik 0,75 l pokrojonych śliwek 4 łyżeczki cukru pudru 4 łyżki słodkiej śliwowicy Sposób wykonania: Śliwki przełożyć do pucharków po czym oprószyć je cukrem pudrem i skropić śliwowicą. Pucharki przykryć i wstawić do lodówki na 1 godzinę. W miedzy czasie migdały uprażyć na…
Tag: bita śmietana
Listy
Deser po królewsku
by Anastazja Możejko • • 0 Comments
Składniki: 32 śliwki węgierek 1 szkl. rodzynek 1 szkl. śmietanki kremowej zagęstnik 2 łyżki płynnego miodu 4 łyżki białego deserowego wina 2 łyżki soku z cytryny Sposób wykonania: Śliwki przekroić na połówki i wydrążyć z nich pestki. Następnie sok z cytryny, wino ora miód zmiksować razem i polać śliwki. Owinąć folią aluminiową iw stawić do…
Listy
Deser budyniowy z migdałami
by Wanda Barcik • • 0 Comments
Składniki: 1 op. budyniu czekoladowego 1 op. budyniu cappuccino 1 l mleka 3 łyżki cukru pudru 1 szkl. śmietanki kremowej 1 fix bitej śmietany 2 łyżki płatków migdałowych Sposób wykonania: Budynie przygotować według opisu na opakowaniu po czym czekoladowy budyń rozlać do pucharków a gdy ostygnie wyłożyć warstwę budyniu cappuccino. Odstawić do ostygnięcia. W między…