Składniki: 8 łyżek cukru 7 jajek ½ szkl. mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru waniliowego Sposób wykonania:Cukier utłuc po czym połączyć z cukrem waniliowym i przesiać całość przez sito.Następnie wbić do cukru żółtka i utrzeć całość do białości, wówczas dodać mąkę oraz białka ubite na sztywną pianę.Całość delikatnie połączyć po czym przelać ciasto do foremek.Wstawić do…
Tag: biszkopty
Ciastka
Biszkopciki
by Katarzyna Janiszewska • • 0 Comments
Składniki; 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżeczek mąki ziemniaczanej Sposób wykonania:Do żółtek wsypać cukier i całość utrzeć do białości.Następnie dodać białka ubite na sztywna pianę razem z mąką.Całość delikatnie wymieszać.Przelać ciasto do foremek.Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15 minut
Ciastka
Biszkopty czekoladowe
by Jolanta Kucharska • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek ½ szkl. cukru 50 g startej czekolady ¼ szkl. mąki krupczatki Sposób wykonania:Żółtka z dodatkiem cukru utrzeć na białość po czym dodać mąkę i startą czekoladę.Całość dokładnie wymieszać.Na koniec dodać białka ubite na sztywna pianę, delikatnie połączyć.Powstałe ciasto przelać do papierowych foremek.Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut.
Biszkopty
Piaskowy biszkopt
by albertos • • 0 Comments
Składniki: mąka pszenna 1/2 szklanki mąka ziemniaczana 1/2 szklanki jajka 4 sztuki cukier 1 szklanka proszek do pieczenia 4 łyżki Sposób przyrządzenia: Białka należy ubić z cukrem, podczas ubijania dać szczyptę soli, następnie dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, które wcześniej zostały wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto należy piec 30 minut w temperaturze 180…
Biszkopty
Biszkopt z owocami Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: • blat biszkoptowy 1 sztuka • porzeczki 20 dag • agrest 20 dag • białka jaj 3 sztuki • mąka ziemniaczana 1,5 łyżki • proszek do pieczenia 1/2 łyżki • cukier puder 10 dag • sól 1 szczypta Sposób przyrządzenia: Owoce proszę dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie obrać je i osuszyć. Białka jaj…