Składniki:
- 50 dag białej kapusty
- 25 dag czerwonej kapusty
- spora cebula
- 5 dag kukurydzy
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Składniki: 40 dag kapusty białej cebula ogórek pół pęczka zielonego kopru łyżeczka musztardy 4 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, cebulę i koperek posiekać a ogórka pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać. Polać musztardą wymieszaną z olejem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: ćwierć połówki białej kapusty 1 ogórek sałatkowy 2 łyżki majonezu 3 łyżki oleju 2 łyżki octu jabłkowego sól pieprz cukier pęczek koperku Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obranego ogórka pokroić w kostkę i razem wymieszać. Następnie majonez wymieszać z olejem oraz octem i polać sałatkę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.…
Składniki: 3 filety śledziowe 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka białej fasoli 15 małych cebulek konserwowych biała część pora 4 ogórki konserwowe 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy natka pietruszki pieprz Sposób wykonania: Filety śledziowe pokroić w paseczki, fasolki odsączyć z zalewy, przelać wrzątkiem i dodać do śledzi. Następnie, cebulki przekroić na pół, pora pokroić…
Składniki: 1 główka białej kapusty 2 kostki bulionu warzywnego 2 łyżki smalcu cebula 3 łyżki mąki 1 jajko ½ szkl. bułki tartej olej ½ szkl. groszku ½ szkl. kukurydzy sól cukier Sposób wykonania: Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, które zalać wodą z dodatkiem kostek bulionowych i ugotować po czym ja odcedzić i zemleć. Następnie posiekaną…