Składniki: 1 sos Italia Boloński 40 dag makaronu wstążki 2 marchwie (ok 20 dag) 10 dag fasoli szparagowej mrożonej 2 łyżki oleju sól Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem jednej łyżki oleju. Osączyć, sos boloński przygotować wg przepisu. Oczyszczoną, pokrojoną w paski marchew razem z fasolą podsmażyć na oleju, podlać 1/2 szklanką…
Tag: bezmięsne
Wegetariańskie
Kuskus Tabule
by justysiaaa • • 0 Comments
Wegetariańskie
Dietetyczna kasza z warzywami
by Joanna Krzewińska • • 0 Comments
Składniki: 200gr kaszy gryczanej 2 cebule 1 duża marchewka 1 pietruszka wraz z natką pół pora kilka ząbków czosnku fasolka szparagowa majonez (lub jogurt naturalny) koperek musztarda sól pieprz Sposób przyrządzenia: Kasze wraz z warzywami wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować aż warzywa będą miękkie. Majonez wymieszać z 2 łyżkami musztardy i posiekanym koperkiem, doprawić…
Wegetariańskie
Pomidory faszerowane
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 5 pomidorów 30 dag. ryżu 20 dag. pieczarek 2 cebule słoik czarnych oliwek 2 łyżki startego żółtego sera sól pieprz oliwa do smażenia Sposób przyrządzenia: Ryż gotować 20 minut. Pieczarki i cebulę drobniutko pokroić, podsmażyć na oliwie i wymieszać z ugotowanym i osączonym ryżem. Dodać oliwki, sól i pieprz do smaku. Z pomidorów odciąć…
Wegetariańskie
Bakłażan z mozzarellą
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 2 bakłażany 4 pomidory łyżka posiekanych liści bazylii 30 dag. mozzarelli łyżka startego parmezanu sól pieprz 3 łyżki oliwy Sposób przyrządzenia: Każdy bakłażan pokroić wzdłuż na 6 plastrów i obrać go ze skórki. Posolić i odstawić na 30 minut. Opłukać i wytrzeć. Posmarować z obu stron oliwą i położyć na pergaminie na blasze do…