Składniki:
- 250 g cukru
- 200 g orzechów włoskich
- 1000 g mlecznej czekolady
- jajko
Składniki: 1/4 l miodu 120 g cukru 250 g orzechów włoskich łuskanych Sposób wykonania: Miód z dodatkiem cukru doprowadzić do wrzenia. Gdy się ładnie przyrumieni dodać posiekane orzechy i nadal smażyć nie przerywając mieszania. Gdy całość zgęstnieje wylać masę na blasze i rozwałkować i odstawić na kilka godzin do zastygnięcia. Po tym czasie pokroić ciasto…
Składniki: szklanka miodu 6 łyżeczek cukru szklanka maku 2 łyżki siekanych orzechów oliwa do posmarowania blachy Sposób wykonania: Miód z dodatkiem cukru i maku doprowadzić do wrzenia. Gdy całość lekko się zarumieni wrzucić posiekane orzechy. Dokładnie wymieszać i przelać na blasze posmarowana oliwą. Wyrównać wierzch i odstawić do zastygnięcia. Po tym czasie pokroić na małe…