Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: barowy

Sen Hioba

Składniki: 35 ml whisky 15 ml Campari 15 ml likieru z gorzkich pomarańczy 1 kropla Angostury Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.

Doświadczalny

Składniki: 35 ml whisky 25 ml sherry 2 łyżeczki likieru migdałowego 2 łyżeczki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki koktajlowej.

Lord

Składniki: 45 ml whisky 10 ml likieru pomarańczowego 10 ml różowego wermutu 1 kropla Angostury Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.

Modernista

Składniki: 30 ml whisky 20 ml wytrawnego wermutu 15 ml likieru wieloowocowego 1 kropla Angostury Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.

Andrea

Składniki: 45 ml ginu 10 ml soku z cytryny 5 ml likieru wiśniowego 5 ml likieru malinowego Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.