Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: baranie

Comber jagnięcy pychotka

Składniki comber z młodego barana ( wraz z górną częścią żeberek ) 1 szklanka octu 10% 2 szklanki wody ¼ kostki masła 1 kostka rosołu z drobiu Knorr zielona fasolka szparagowa pomidory 2 cebule sól, pieprz Marynata: ½ szklanki oliwy sok cytryny ½ szklanki utartej marchewki ½ szklanki utartej pietruszki ½ szklanki utartego selera 2…

Kotlety baranie bite.

Bite kotlety robią się tylko z części mięsa zwanej górką, to jest części piersi z żeberkami. Teraz robią się tylko małe kotlety, więc jedno żeberko wystarczy na jeden kotlet. Odrąbać trochę kostkę, zbić dobrze każdy kotlet, posolić, umaczać w mące lub w jajku i obsypać bułką, obrumienić na klarowanym rumianem maśle. Bite kotlety podają się…

Kotlety baranie z ryżem i pomidorami

Usmażyć kotlety baranie z rusztu jak wyżej i przygotować do nich ryż w następujący sposób. Zagotować na wodzie ¼ litra ryżu, odlać wodę gorącą i przelać zimną; zasmażywszy troszkę cebuli na łyżce masła, włożyć ryż, zalać rosołem by go przykryło, wsypać pół łyżeczki papryki, posolić, stawiając na ogniu na ½ godziny, w końcu kiedy jest…