Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: Artykuły

Wiedeńska wystawa

JEDZENIE, PICIE, KONSUMPCJA PO ROKU 1945
Jedzenie i picie to centralne obszary naszego życia codziennego, ściśle związane ze społecznymi strukturami i podlegające ciągłym zmianom i przeobrażeniom.

I tak wzrost tempa życia, będący wynikiem rozwoju cywilizacyjnego, odbija się również na przyzwyczajeniach żywieniowych i konsumenckich: bary espresso, sieci restauracji Fast Food, supermarkety czy tez automaty z żywnością?

Ta mała Belgia

Rzeczywiście mała, ledwie ją widać na mapie. Dziesięciokrotnie mniejsza od Polski a i ludności tyle, co kot napłakał – ok. 10mln.
Kraj niewielki, ale za to sztuka kulinarna na wysokim poziomie. Nie każdy wie, że Belgia ma olbrzymią produkcję serów twardych. Jest ich masa, ostatnio pojawia się coraz więcej niskotłuszczowych. Około 400 gatunków piwa, to nie byle, co. Dużo gatunków serów i piwa jest wyrabianych przez opactwa, gdzie ojcowie zazdrośnie strzegą receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Naturalnie znana jest wszędzie belgijska czekolada, znakomita. Szkoda, że nie dla mnie – cholesterol.

Amerykańskie impresje kulinarne

Ameryka północna czyli USA to ogromny kraj. Porównując z obszarem i liczba ludności Polski, to Polskie można porównać z jednym z najmniejszych stanów USA, czyli to pestka. Jednak w tak małym kraju jak Polska ( porównywalnie) są regiony, gdzie kuchnia jest diametralnie rożna i nawet ogólnokrajowe potrawy, takie jak pierogi, gulasz czy bigos maja odmiany. Co dopiero mówić o kuchni Stanów,