Składniki:
-
- 6 kawałków białej kiełbasy
- 6 plastrów ananasa z puszki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 3 łyżki miodu płynnego
- olej
- 3 łyżki spirytusu
Składniki: 4 przekrojone wzdłuż na połowy ogony langusty 1 oczyszczony, pokrojony w kostkę ananas 2 oczyszczone, pokrojone w plastry owoce caramboli 2 szklanki wody 4 oczyszczone, pokrojone papryczki chili 8 pokrojonych w plastry szalotek 6 pokrojonych na połowę ząbki czosnku kilka plastrów imbiru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu o grubym dnie wymieszać wszystkie składniki,…
Składniki: mała główka kapusty pekińskiej 3-4 plastry ananasa z puszki Sos: łyżka chrzanu 2-3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować ananasa pokroić w kostkę. Następnie chrzan wymieszać z majonezem oraz jogurtem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sosem polać sałatkę i całość dokładnie wymieszać.
Składniki: 150 g plasterków ananasa sok z ½ grejpfruta cukier 1 łyżeczka wiórek kokosowych 250 g maślanki Sposób wykonania: Ananasa pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do niego maślankę oraz sok grejpfrutowy. Całość dokładnie zmiksować. Oprawić do smaku cukrem. Przelać do szklanki i posypać wiórkami kokosowymi.
Składniki: 6 plastrów ananasa 2 pomarańcze 50 g rodzynek 60 ml soku ananasowego łyżka miodu sól łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju szczypta imbiru Sposób wykonania: Ananasa pokroić w kostkę. Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki a rodzynki sparzyć wrzątkiem. Następnie sok z ananasa wymieszać z miodem olejem. Doprawić do smaku solą, miodem, sokiem…