Składniki: 80 ml calvadosu 500 ml soku pomarańczowego 20 ml grenadyny kostki lodu 500 ml cydru 1 plasterek cytryny Sposób wykonania: Do shakera wlać sok pomarańczowy i cytrynowy oraz calvados i grenadynę. Dokładnie wymieszać po czym przelać do karafki. Wrzucić kostki lodu oraz dodać plasterek cytryny oraz cydr.
Tag: alkohole
Listy
Kruszon herbaciany
by Ewa Kura • • 0 Comments
Składniki: 1 l mocnej herbaty cukier 2 cytryny ½ butelki czerwonego wina 125 ml rumu 125 ml winiaku gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Herbatę doprawić do smaku cukrem po czym dodać skórkę z cytryny oraz wlać rum, winiak oraz wino. Całość podgrzać i doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz gałką muszkatołową. Na koniec udekorować plasterkami…
Listy
Kruszon z jabłkiem oraz kiwi
by Patryk Szklarski • • 0 Comments
Składniki: 1 jabłko 3 kiwi 1 pęczek mięty 2 łyżki cukru pudru sok z 1 cytryny 2 butelki półwytrawnego białego wina 1 butelka wina musującego Sposób wykonania: Obrane jabłko i kiwi pokroić na mniejsze kawałki a mięte posiekać. Całość oprószyć cukrem i skropić sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie…
Listy
Kruszon z morelami i arbuzem
by Julia Kobylarz • • 0 Comments
Składniki: 250 g moreli 1 arbuz 20 ml grenadyny sok z 1 cytryny sok z 2 pomarańczy 2 butelki półwytrawnego białego wina 1 butelka wina musującego Sposób wykonania; Sparzone wrzątkiem morele obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Natomiast z miąższu arbuza wydrążyć specjalną łyżeczką kulki. Owoce zalać sokiem z cytryny i pomarańczy oraz grenadyną. Wlać…
Listy
Kruszon z pomidorów
by Artur Podlewski • • 0 Comments
Składniki: 500 g pomidorów 3 cytryny 100 g cukru 1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki 2 butelki białego wina 1 butelka wina musującego plasterki cytryny Sposób wykonania: Obrane pomidory rozgnieć widelcem po czym dodać do nich ok i skórkę z cytryny, paprykę, cukier oraz ½ butelki białego wina. Dokładnie wymieszać i odstawić na 1 godzinę. Po…