Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: alkohol

Kiosk

Składniki: 30 ml Scotch Whisky 20 ml Apricot Brandy 10 ml świeżego soku cytrynowego 15 kropli Orange Bitters 1 wiśnia koktajlowa kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, brandy, sok z cytryny oraz Orange bitters. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.

Karczma

Składniki: 40 ml Canadian Club Whisky 1 barowa łyżeczka soku cytrynowego 1 barowa łyżeczka syropu grenadynowego Grapefruit Bitter (gorzka lemoniada grejpfrutowa) kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, sok z cytryny, syrop oraz grejpfrutową lemoniadę. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.

Wiking

Składniki: 40 ml Canadian Club Whisky 10 ml likeru Drambuie 60 ml świeżego soku pomarańczowego 1 barowa łyżeczka soku cytrynowego kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, likier, sok pomarańczowy oraz cytrynowy. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.

Czek

Składniki: 40 ml Bourbona 10 ml soku z cytryny 10 ml grenadyny 80 ml nektaru z brzoskwiń kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać Burbon, sok z cytryny, grenadynę oraz nektar z brzoskwiń. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.