Biszkopt przygotować według własnego uznania, ja robie z dodatkiem kakao lepiej się ciasto prezentuje ale jak kto woli nie ma znaczenia może być tradycyjny.
Składniki:
- Krem:
- kostka margaryny
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 20 dkg cukru pudru
- 3 żółtka
- 5 łyżeczek żelatyny
- 1 szklanka avokata
- 2 opakowania śmietany w proszku (śnieżka)
- 1,5 szklanki mleka
Sposób przyrządzenia:
Kostkę margaryny utrzeć z 2 cukrami waniliowymi,20 dkg cukru pudru i 3 żółtkami. Ucierać na gładką jednolitą masę, w miedzy czasie rozpuścić 5 łyżeczek żelatyny w wodzie i odstawić, następnie do masy jajecznej powoli po łyżeczce wlewać adwokat ciągle mieszając. Osobno ubić 2 śnieżynki w 1 1/2 szklanki mleka i dodawać powoli do masy. Na sam koniec dodać namoczoną wcześniej żelatynę chwile jeszcze ucierać. Tak przygotowaną masę wylać na biszkopt udekorować wiórkami czekolady włożyć do lodówki żeby masa stężała.
Życzę smacznego