Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce w syropie herbacianym

Składniki:

  • 2 ½ szkl. wody
  • 1 laska cynamonu
  • 4 goździki
  • 2 ½ łyżeczki herbaty liściastej
  • ¾ szkl. cukru
  • 1 ½ szkl. koncentratu tropikalnego do napojów
  • 1 cytryna
  • 1 pomarańcza
  • ½ ogórka

    Sposób wykonania:
    Wodę goździki i cynamon doprowadzić do wrzenia po czym zdjąć z ognia i dodać herbatę.
    Odstawić na 5 minut aby herbata się zaparzyła.
    Po tym czasie przecedzić i wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Następnie dodać koncentrat oraz cukier.
    Dokładnie wymieszać aby cukier się rozpuścił.
    Na sam koniec dodać cytrynę, pomarańcze i ogórka pokrojonego w plastry.
    Wstawić na całą noc do lodówki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *