Fajny przepis na pyszną przekąskę z awokado. Aby ja wykonać potrzebujesz: awokado, krewetek, śmietany, kolendry.
Składniki:
- 2 awokado
- 10 krewetek
- 2 łyżki oleju
- 1/2 cebulki
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
- liście kolendry
Sposób wykonania:
-
Awokado dokładnie umyć.Przekroić wzdłuż na pół.Usunąć pestkę po czym delikatnie wydrążyć miąższ, aby nie uszkodzić skórki.Następnie krewetki wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem i chwilę przesmażyć, aż się zaróżowią.Wówczas przełożyć je do miąższu z awokado.Dodać jeszcze drobno posiekaną cebulkę, sok z cytryny oraz śmietanę.Całość dokładnie wymieszać.Powstałym farszem wypełnić połówki awokado.Udekorować listkami kolendry.
Liczba porcji: 4