Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Morele w puchu

Składniki;

  • 3 szkl. kaszy manny
  • kawałek masła
  • mleko
  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • 3 morele
  • sok z cytryny
  • ½ szkl. rodzynek
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

    Sposób wykonania:

    Kaszę zalać mlekiem, dodać kawałek masła, cukier oraz sól i ugotować do miękkości.
    Następnie obrane morele zmiksować razem z cukrem oraz cukrem waniliowym po czym stopniowo dodawać kaszę.
    Całość zmiksować na jednolity puch, które doprawić sokiem z cytryny.
    Przełożyć masę do salaterki i posypać rodzynkami.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *