Składniki:
· 100 g czerwonej fasoli
· 1 bulionetka Bulion wołowy KNORR
· 1 łyżeczka Przyprawy do mięs KNORR
· 100 g ketchupu ognistego Hellmann’s
· 300 g polędwicy wołowej lub rostbefu
· 1 łyżeczka tabasco lub jedna ostra papryka
· 1 czerwona papryka
· 1 zielona papryka
· 1 czerwona cebula
· 1 łyżeczka suszonej kolendry
· 1 łyżeczka kminu rzymskiego
Sposób przyrządzenia:
Rozpuść bulionetkę Bulion wołowy KNORR w 600 ml gorącej wody.Zalej bulionem fasolę i gotuj, aż zmięknie. Dodaj do wywaru ketchup i odstaw do ostudzenia.
Pokrój mięso w kostkę, posyp Przyprawą do mięs KNORR i szybko obsmaż na patelni (dobrze, aby nie było wysmażone do końca). Odstaw do ostudzenia.{hidetags}