Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lody czekoladowo-orzechowe w truskawkach

Składniki:

 

  • 6 gałek lodów czekoladowych
  • 6 gałek lodów orzechowych
  • 6 łyżek wiórków czekoladowych
  • waflowe rurki
  • 50 dag mrożonych truskawek
  • 2 łyżki cukru pudru
  • kieliszek likieru truskawkowego

 

 

Sposób wykonania:
Truskawki zmiksować razem z cukrem pudrem po czym wymieszać z alkoholem iw wstaiwc do lodówki na 30 minut.
Następnie lody czekoladowe przełożyć do pucharków, posypać je wiórkami czekoladowymi i rozłożyć kolejną warstwę lodów orzechowych.
Polać całość musem truskawkowym i udekorować waflowymi rurkami.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *