Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Listy

Łosoś z grilla Karoliny

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na smacznego łososia z grilla. Do wykonania tego przepisu oprócz łososia potrzebujesz: kolendry, natki pietruszki, oliwy z oliwek i czosnku granulowanego.  
 

Składniki:

  • 500 g świeżego łososia 
  • mała garść natki pietruszki
  • mała garść kolendry
  • 1 łyżeczka chilii
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Grillowana pierś z kurczaka Laury

Szybkie i oryginalne przepisy na potrawy z grilla. Dziś przepis na grillowana pierś z kurczaka Laury. Przepis zawiera: pierś z kurczaka, miód, jogurt naturalny, musztardę i czosnek.
 

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka 
  • 1 łyżka miodu 
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 gałązki tymianku

 

Żeberka pieczone Dagmary

Znakomity przepis na żeberka. Musisz je wypróbować. Żeberka pieczone Dagmary. Przepis zawiera; żeberka wieprzowe, ketchup, koncentrat pomidorowy oraz zioła prowansalskie. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek 
  • ½ szkl ketchupu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ¾ szkl soku pomarańczowego
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich 
  • ½ łyżeczki cukru
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
 

Krem ze szpinaku Honoraty

I kolejny przepis na znakomity krem. Tym razem w roli głównej szpinak. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: szpinaku, cebuli, czosnku i bulionu.
 

Składniki:

  • 250 g świeżego szpinaku
  • 40 g masła
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 ziemniaki
  • 3 szkl bulionu 
  • 180 ml śmietany
  • grzanki do podania 

Krem z dyni Dominiki

Znakomite przepisy na zupy i kremy.  Krem z dyni Dominiki to nasza dzisiejsza pozycja. Aby go wykonać będziesz potrzebować: dyni, marchewki, ziemniaków, bulionu i soku z cytryny.
 

Składniki:

  • 1 dynia odmiany 
  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 litr bulionu 
  • 1 cebula
  • sok z ½  cytryny
  • ½ łyżeczki zmielonego imbiru w proszku 
  • 100 ml śmietany 
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • cukier
  • pestki dyni do posypania