Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche rożki z powidłami

Składniki:

  • 2 ½ szkl. mąki
  • łyżka masła
  • 25 dag serka homogenizowanego
  • 1 szkl. powideł

    Sposób wykonania:
    Masło posiekać razem z mąką po czym dodać serek i całość dokładnie wyrobić.
    Powstałe ciasto uformować w kulę, którą owinąć folią aluminiową i wstawić na godzinę do lodówki.
    Po tym czasie ciasto rozwałkować i pokroić je na kwadraty, które przekroić po przekątnej na pół aby powstały dwa trójkąty.
    Na każdym trójkącie rozłożyć powidła i zwinąć całość w rożek.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *