Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem truskawkowo-cytrynowy

 

Składniki:

  • 1/2 kg. truskawek
  • 1 limetka
  • 4 łyżki cukru
  • 200ml. wódki cytrynowej
  • 4 łyżki śmietany

 

 

Sposób przyrządzenia
Cztery truskawki pokroić na ćwiartki i włożyć do lodówki. Pozostałe pokroić na małe kawałki, wymieszać z sokiem z limetki i cukrem. Zagotować, zdjąć z ognia i zmiksować. Do ostudzonego kremu dodać wódkę i wymieszać. Dodać 3 łyżki śmietany i jeszcze raz zamieszać. Kremem napełnić pucharki, udekorować truskawkami z lodówki.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *