Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem cytrynowo bananowy

Składniki:

 

  • 25 dag serka homogenizowanego
  • 2 banany
  • łyżeczka żelatyny
  • 1/3 szkl. mleka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • cytryna

 

 

Sposób wykonania:
Żelatynę namoczyć w odrobinie wody po czym rozpuścić ją w gorącym mleku i odstawić do ostygnięcia.
W między czasie
Żółtka utrzeć razem z cukrem a potem  wymieszać z serkiem homogenizowanym, sokiem i skórką z cytryny.
Na sam koniec cały czas mieszając dodawać stopniowo żelatynę.
Obrane banany pokroić w plasterki, które ułożyć w pucharkach i przykryć kremem.
Udekorować plasterkami bananów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *