Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kokos Ananasowy

Składniki na biszkopt:

  • 5 jaj
  • niepełna jedna szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przyrządzenia:
Białka ubić na sztywno z cukrem, potem dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać wylać na wyłożoną papierem blachę i upiec ciasto.

Ciasto kokosowe:

  • 20 dkg wiórków kokosowych
  • 20 dkg cukru pudru
  • 6 białek

Sposób przyrządzenia:
Białka ubić z cukrem pudrem, dodać wiórki kokosowe. Upiec na złoty kolor.
Masa:

  • 1 masło roślinne
  • dodać budyń waniliowy lub śmietankowy ugotowany na syropie z puszki większej ananasów, ostudzić.

Sposób przyrządzenia:
Biszkopt skropić wodą z kwaskiem cytrynowym, przełożyć masą budyniową, położyć ciasto kokosowe. Wierzch posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Przepis nadesłany na konkurs  Wakacyjny konkurs www.pychotka.pl i Manta Małgorzatę Andrzejewską.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *