Składniki na biszkopt:
- 5 jaj
- niepełna jedna szklanka cukru
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przyrządzenia:
Białka ubić na sztywno z cukrem, potem dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać wylać na wyłożoną papierem blachę i upiec ciasto.
Ciasto kokosowe:
- 20 dkg wiórków kokosowych
- 20 dkg cukru pudru
- 6 białek
Sposób przyrządzenia:
Białka ubić z cukrem pudrem, dodać wiórki kokosowe. Upiec na złoty kolor.
Masa:
- 1 masło roślinne
- dodać budyń waniliowy lub śmietankowy ugotowany na syropie z puszki większej ananasów, ostudzić.
Sposób przyrządzenia:
Biszkopt skropić wodą z kwaskiem cytrynowym, przełożyć masą budyniową, położyć ciasto kokosowe. Wierzch posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs www.pychotka.pl i Manta Małgorzatę Andrzejewską.