Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Katarzynka

 

Składniki:

  • dziesięć jajek
  • dwie szklanki cukru 
  • trzy szklanki mąki
  • pół szklanki suchego maku
  • dwie łyżki kakao
  • dwie kostki margaryny
  • cztery płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • dowolne powidła
  • duża paczka biszkoptów 

Sposób przyrządzenia:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno po jednym żółtku. Z białek ubić pianę i razem z mąką oraz proszkiem do pieczenia dodać do utartej masy.  Surowe ciasto podzielić na trzy części. Do jednej dodać kakao, do drugiej mak, a trzecią zostawić białą. W natłuszczonej blaszce ułożyć ciasto białe i posmarować je powidłami. Następnie ułożyć pół paczki biszkoptów i przykryć je ciastem z makiem. Ciasto to również posmarować powidłami i wyłożyć na nie resztę biszkoptów. Na wierzch położyć ciasto kakaowe. Piec godzinę, a po upieczenie dowolnie udekorować. Zamiast powideł można dać lekko przesmażone jabłka(bez cukru)wtedy nie jest tak mocno słodkie i jest smaczniejsze.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Barbara Gamdzyk

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *