Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby shitke pieczone

Składniki:

  • 30 dag grzybów
  • 2 pory
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki parmezanu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:
Do oliwy z oliwek dodać drobno posiekany czosnek i papryczkę oraz sos sojowy.
Całość wymieszać i do powstałej marynaty przełożyć grzyby.
Dokładnie  wymieszać aby grzyby pokryły się marynatą i dodać jeszcze pory pokrojone na mniejsze kawałki.
Przełożyć całość na blasze i posypać posiekaną natką pietruszki.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut.
Przed podaniem posypać starym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *