Home › Forums › Przepisy czytelników › Porady czytelników › Co myślicie na temat dań gotowych?
- This topic has 120 replies, 23 voices, and was last updated 12 years, 8 months ago by Waldemar Ryszkowski.
-
AuthorPosts
-
17 września 2007 at 12:29 #45345Maciej KowalskiParticipant
Co robicie jak nie macie czasu na gotowanie? Czy dzwonicie po pizzę, idziecie gdzieś na miasto czy może sięgacie po jakieś dania gotowe?
Osobiście w takim przypadku przyrządzam jakieś danie gotowe – najlepiej ze słoika. Takie są najlepsze. Co prawda zrażony jestem do klopsów etc. w sosie pomidorowym, ale na rynku jest coraz większy wybór tego typu produktów, od fasolki, po rozmaite zupy i lecza. Co o nich sądzicie czy macie jakieś ulubione?
25 września 2007 at 09:18 #45346majaParticipant:)ja jak nie mam czasu ,lub się spieszę,to również korzystam z dań gotowych ze słoika lub garmażerki,są teraz takie dobre:)a zamawiać to owszem nieraz w pracy zamawiamy kebab w bułce lub z frytkami,jest wygoda bo na telefon.:P
25 września 2007 at 11:35 #45347marekParticipantZdecydowanie danie w słoiku. Nieźle smakują gołąbki, fasolka… gulasz węgierski, do niego gotuję makaron. No i mrożonki…
8 lutego 2008 at 23:10 #45377Joanna WiśniewskaParticipantze słoików to jedynie fasolkę po bretońsku pudliszek trawię. a z innych gotowców ułatwiających życie to mrożonki różne, tylko nie same warzywa a już raczej dania gotowe tj. jakaś chińszczyzna czy danie meksykańskie. albo kupuje gotowe wrapsy delecty, marynuję mięso, dorzucam warzywo i też mam szybką i łatwą potrawę.
14 stycznia 2009 at 14:55 #45404Tomek KomarParticipantdla mnie wlasnie przy braku czasu sa idealnym rozwiazaniem…akurat mam w tym tylko jedno male spaczenie :> bo korzystam tylko z produktow winiarow w tym wypadku… najbardziej odpowiada mi ich smak, a ceny i tak sa na tyle zblizone ze nie ma duzej roznicy 🙂
pozdrawiam
14 stycznia 2009 at 23:22 #45407wojtek cParticipantjak dla mnie dania z torbek/saszetek różnią się niewiele,bo przecież i tak każdy doprawia wedle swojego smaku,ale za to grafika produkty Winiar
15 stycznia 2009 at 00:46 #45411Robert KoziołParticipantWiadomo ze trzeba sobie dodac czegos do smaku:) ale to z czasem, jak juz sie stanie bardziej doswiadczonym kucharzem, a na poczatku to i zupa z proszku jest jak miod.
15 stycznia 2009 at 02:31 #45414marekParticipantJa czasami z braku czasu jem jakieś konserwy tzn gotowe dania, w słoikach. Gołąbki, flaki. Bywają nawet smaczne.
15 stycznia 2009 at 19:07 #45418Tomek KomarParticipantmoze nie roznia sie za wiele grunt, ze szybko sie je przygotowuje, nie jestem specem kucharskim, ale dzieki nim wprowadzam sobie jakies urozmaicenia a nie non stop ziemniaki z milonym
16 stycznia 2009 at 20:47 #45419marekParticipantKażde gotowe danie można sobie przyprawić wg upodobań, to nie problem.
16 stycznia 2009 at 22:04 #45420Robert KoziołParticipantDopoki nie wiedzialem nic poza tym jak gotuje sie wode na herbate tez myslalem ze gotowe danie to nic tylko podgrzac, a tu niespodzianka, to calkiem dobra nauka w kwestii przypraw.
Przy okazji, widzieliscie konkurs winiarowy, jestem pod wrazeniem ze firma z dziedziny kulinariow takie nagrody serwuje.17 stycznia 2009 at 01:00 #45425marekParticipant🙂 Kozi na etacie czy ot tak, amatorsko?
17 stycznia 2009 at 04:17 #45427wojtek cParticipantprzyprawy przyprawami, też trzeba wiedzieć jakie warzywko lub owoc można dodać do gotowego dania, żeby to i smak miało i wyglądało
17 stycznia 2009 at 09:02 #45428marekParticipantOczywiście, ale to indywidualne gusty, trudno cokolwiek sugerować. Bezsporne jest stwierdzenie że ładnie podane nawet gotowe danie wiele zyskuje.
18 stycznia 2009 at 12:47 #45438Robert KoziołParticipantNiestety nie na etacie, czasem zaluje, bo to fajna sprawa moc tak pokombinowac w kuchni. Ciekawe czy zawodowi kucharze czesto biora udzial w konkursach, ladnie by sie mogli oblowic.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.