Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drinki

Poncz herbaciany

Składniki: 2 szkl. herbaty 1 szkl. wódki 1 szkl likieru wiśniowego 1 szkl. likieru pomarańczowego plasterek cytryny Sposób wykonania: Likier wiśniowy, wymieszać gorąca herbatą, likierem pomarańczowym i wiśniowym. Poncz przelać do szklanek do każdej włożyć plasterek cytryny.

Poncz rumowy

Składniki: ¼ szkl soku cytrynowego ¾ szkl. soku pomarańczowego ¾ szkl. soku ananasowego 2 łyżki cukru 2 szkl. rumu Sposób wykonania: Wszystkie soki wymieszać ze sobą, dodać jeszcze cukier oraz rum. Mieszać aż cukier całkowicie się rozpuści, wówczas wstawić poncz do lodówki na 2 godzin. Przed podaniem wrzucić jeszcze kostki lodów.

Poncz z nutą cytrynową

Składniki: łyżeczka żółtej herbaty sok z 6 pomarańcz 6 kostek cukru łyżka maraskino 2 łyżeczki białego rumu Sposób wykonania:Do szklanek wsypać cukier, zalać go sokiem wyciśniętym z pomarańczy, maraskino oraz białym rumem.Następnie herbatę zalać wrzątkiem i podolewać do szklanek.