Składniki: 20 ml koniaku 20 ml Triple sec 1 ml Angostury 120 ml schłodzonego szampana ½ plasterka pomarańczy Sposób wykonania: Koniak wymieszać z Triple sec i Angosturą. Przelać do kieliszka i uzupełnić szampanem. Lekko przemieszać i udekorować plasterkiem pomarańczy.
Kategoria: Drinki
Koktaile
Cocktail Bartka
by Bartek • • 0 Comments
Składniki: 20 ml koniaku 20 ml Apricot Brandy 20 ml soku z pomarańczy 80 ml wytrawnego wina musującego 6 kostek lodu Sposób wykonania: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w shakerze (oprócz wina). Następnie koktajl przecedzić przez sitko i przelać do kieliszka. Dodać kostki lodu i uzupełnić winem. Udekorować skórką pomarańczową.
Koktaile
Amazonce
by Monika Konarzewska • • 0 Comments
Składniki; 20 ml koniaku 10 ml soku z cytryny 2 ml syropu z granatów 120 ml schłodzonego szampana 6 kostek lodu Sposób wykonania: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w shakerze (oprócz szampana). Następnie koktajl przecedzić przez sitko i przelać do kieliszka. Dodać kostki lodu i uzupełnić szampanem.
Koktaile
Kingston
by Alina Dera • • 0 Comments
Składniki: 30 ml Jamaica Rum 20 ml ginu 1 łyżeczka syropu z owoców granatu 10 ml soku z cytryny 8 kostek lodu Sposób wykonania: Wszystkie składniki połączyć z sobą w shakerze razem z pokruszonym lodem. Następnie przelać do wysokiej szklanki.
Rum
Rum z owocem granatu
by Kinga Jarząb • • 0 Comments
Składniki: 40 ml rumu 10 ml syropu z owoców granatu 20 ml soku z cytryny 6 kostek lodu Sposób wykonania: Wszystkie składniki połączyć z sobą w shakerze razem z pokruszonym lodem. Następnie przelać do wysokiej szklanki. Udekorować wisienką z wykałaczką.