Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drinki

Koniak z szampanem

Składniki: 60 ml koniaku 1 łyżka syropu cukrowego 30 ml soku z cytryny szampan twist ze skórki cytrynowej Sposób wykonania: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w shakerze (oprócz szampana). Następnie koktajl przecedzić przez sitko i przelać do kieliszka. Dodać kostki lodu i uzupełnić szamanem. Udekorować twistem ze skórki cytrynowej.

San Pedro

Składniki: 600 ml koniaku 45 ml jasnego rumu 15 ml białego curacao 15 ml soku z cytryny 8 kostek lodu Sposób wykonania: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w shakerze razem z potłuczonym lodem. Następnie koktajl przecedzić przez sitko i przelać do kieliszka.  

Koniak z czekoladą

Składniki: 45 ml koniaku 1 filiżanka gorącej czekolady pasek skórki pomarańczowej bita śmietana Sposób wykonania: Do szklanki wlać gorącą czekoladę. Następnie skórkę pomarańczową zwinąć i wrzucić do czekolady. Natomiast koniak ogrzać, podpalić i powoli wlewać do szklanki. Delikatnie przemieszać i udekorować bitą śmietaną.