Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Koktaile

Flip kawowy

Składniki:• likier kawowy 25 ml• napar kawowy 25 ml • brandy 25 ml• żółtko surowe 1 sztuka• cukier 1 łyżeczka • gałka muszkatołowa Sposób przyrządzenia:Mieszamy w shakerze z paroma kostkami lodu – odcedzamy potem flip od lodu.  Podajemy w kieliszku koktajlowym, dekorujemy startą gałką . Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Flip bursztynowy

Składniki:• napar  z herbaty mocny 50 ml• rum 25 ml• śmietanka 50 ml• żółtko surowe 1 sztuka Sposób przyrządzenia:Wszytko razem mieszamy w shakerze z lodem. Przed podaniem odcedzamy od lodu i wlewamy do kieliszka koktajlowego.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Daiquiri truskawkowe

Składniki:• rum light 50 ml• cointreau 15 ml• sok  zlimonki 25 ml• cukier puder 1/2 łyżeczki• truskawki 5 sztuk• lód Sposób przyrządzenia:Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Przelewamy do szklanki i ozdabiamy plasterkami cytryny i limonki. Dla ozdoby możemy włożyć palmę.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Daiquri arbuzowe

Składniki:• arbuz osiem kostek o boku 2 cm• bacardi carta blanka 50 ml• sok z limonki 1/2 owocu• cukier puder 1 łyżeczka Sposób przyrządzenia:Kostki arbuzowe bez pestek zamrażamy. Wrzucamy do blendera razem z rumem i sokiem z limonki. Miksujemy. Wlewamy do kieliszka i ozdabiamy limonką oraz mieszadełkiem.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Cola bananowa

Niekonwencjonalne ale bardzo dobre połączenie – na pewno warte wypróbowania oczywiście tylko dla powyżej 18 lat 🙂 Składniki:• brandy 30 ml• cpca cola 50 ml• likier cytrynowy 30 ml• banan 1/4 owocu Sposób przyrządzenia:Nalewamy brandy i likier, przemieszajmy lekko. Zmiksujmy bardzo dokładnie banan i colę. Bananowy mus wlewamy delikatnie do kieliszka. Dekorujemy kieliszek plastrami banana,…