Składniki:• curacao 50 ml• sok brzoskwiniowy 100 ml• brzoskwinia 1/2 owocu• lód Sposób przyrządzenia: Do szklanki wrzucamy lód i pokrojoną w kosteczkę brzoskwinię. Nalewamy curacao i sok brzoskwiniowy. Ozdabiamy kawałkiem świeżej brzoskwini i podajemy ze słomką. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa
Kategoria: Koktaile
Koktaile
Rubinowy koktajl
by Ewelina B • • 0 Comments
Składniki:• sok mlainowy 1 szklanka • sok wiśniowy 1,5 szklanki • wermut 3 szklanki • lód Sposób przyrządzenia:Wszystko razem miksujemy w malakserze. Podajemy z lodem i mocno schłodzone. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa
Koktaile
Hot Italian
by Ewelina B • • 0 Comments
Składniki:• amaretto 50 ml• śmietanka słodka 70 ml• bita śmietana do dekoracji• czekolada do posypania Sposób przyrządzenia:Amaretto wymieszać ze śmietanką. Nalać do koktajlowego kieliszka. Udekorować bitą śmietaną i czekoladą.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa
Koktaile
Flip wiśniowy
by Ewelina B • • 0 Comments
Składniki:• wiśniówka 25 ml• wino białe półwytrawne 50 ml• cukier 1 łyżeczka • wiśnie 4-5 sztuk Sposób przyrządzenia:W shakerze mieszamy wino i wiśniówkę. Owoce lekko zmiksować. Nalewamy do kieliszka owoce a na to flip, dekorujemy cynamonem. Podawać ze słomką.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa
Koktaile
Filip rumowy
by Ewelina B • • 0 Comments
Składniki:• rum 50 ml• śmietanka 25 ml• mleko 40 ml• miód 1 łyżeczka • żółtko surowe 1 sztuka• orzechy włoskie 1-2 sztuki Sposób przyrządzenia:Wymieszać wszystko w shakerze. Podawać w kieliszku do wina, na wierzchu ozdobnie posypać zmielonymi orzechami, dodać słomkę. Lekko schłodzić. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa