Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser pełen czekolady

Składniki:

  • 3 tabliczki czekolady: mlecznej, gorzkiej i białek
  • 15 dag masła
  • 6 jajek
  • szczypta soli
  • laska wanilii
  • 2 kostki cukru

    Sposób wykonania:

    Wanilię utrzeć razem z cukrem.
    Następnie masło razem z gorzką i mleczną czekoladą rozpuścić w kąpieli wodnej po czym zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia .
    Wówczas dodać  żółtka wymieszane z łyżką zimnej wody.
    Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem soli, delikatnie połączyć.
    Powstały kem przelać do salaterek i schłodzić w lodówce.
    Przed podaniem posypać białą czekoladą starta na tarce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *