Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czarne Ciasto

Składniki:


• 2 szkl. mąki
• 1 margaryna
• 2 szkl. cukru
• 4 jajka
• 0,5 szkl. wody
• 3 łyżki kakao
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:
Margarynę, kakao, wodę i cukier gotować ok. 5 minut. Odlać pół szkl. na polewę. Resztę masy wystudzić, dodać mąkę z proszkiem, żółtka i na koniec pianę z białek. Piec ok. 60 min. w temp. 170-180 st. Po wystudzeniu polać polewą. Można przełożyć powidłami śliwkowymi.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Agnieszka

1 comment for “Czarne Ciasto

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *