Witam na stronie mojego przepisu!
A’la biszkopt:
Białka ubić na sztywno z cukrem dodać mak, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na posmarowaną blachę. Piec ok. 45 min.
Składniki :
- 20 dag wiórek kokosowych
- 20 dag mąki
- 8 białek
- 6 łyżek cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przyrządzenia:
Budyń ugotować w 1/2 litrze mleka. Dodać 3 łyżki cukru. Rozetrzeć kostkę margaryny i 3 żółtka dodając zimny budyń. Masę wyłożyć na ciasto. Biszkopty nasączyć w alkoholu rozrobionym w wodzie, nałożyć na krem i do dekoracji polać polewą. życzę Smacznego! Paulina
2 comments for “Cycki Teściowej – mojej Mamy!”