Ciasto:
30 dkg mąki
25 dkg masła
2 żółtka (białka będą potrzebne do piany)
2-3 łyżki śmietany
Puszysta pianka z białek:
2 białka
20 dkg cukru pudru
Sposób przyrządzenia:
Mąkę wymieszać z masłem, dodać żółtka i śmietanę. Wyrobić ciasto i na 30 minut wsadzić do lodówki, żeby się schłodziło. Gdyby ciasto jeszcze się kleiło dodać odrobinę mąki. A gdyby było za twarde dodać trochę śmietany.
Ubić pianę z białek i cukru pudru (drobno zmielonego!!!). Piana musi być całkowicie sztywna.
Rozwałkować ciasto podsypując je mąką, wykroić ciastka, mogą być różne kształty i ułożyć je na blasze. Na każde ciastko nałożyć niewielka ilość pianki z białek. Piec w piekarniku w temperaturze