Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka rumowe z rodzynkami

Składniki:

  • 20 dag mąki
  • 20 dag cukru pudru
  • 4/5 kostki masła
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki rumu
  • 10 dag rodzynek
  • tłuszcz
  • mąka
  • cukier puder

    Sposób wykonania:
    Rodzynki zalać rumem i odstawić.
    W między czasie masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać po jednym żółtku a potem wsypać mąkę.
    Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać jeszcze rodzynki odsączone z rumem.
    Łyżką nabieramy porcje ciasta i układamy je na blasze.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *